«Η πόλη … το σπίτι μου» μαθητικός διαγωνισμός

paint-1067686__340«Η πόλη … το σπίτι μου» μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής από τον Σύλλογο «Οι φίλοι της Νέας Παραλίας»

Διεξάγεται μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής που απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού και στον οποίο θα συμμετέχει το σχολείο μας στα πλαίσια των δράσεων της εκστρατείας Let’s do it Greece, καθώς και των δράσεων στο Δίκτυο Τοπικής Προφορικής Ιστορίας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την  29η  Μαρτίου 2017. Θα δοθεί ένα Α΄βραβείο και 10 Έπαινοι. Ευρεία επιλογή των συμμετοχών θα εκτεθεί τον Ιούνιο στη Νέα Παραλία. Το Α΄Βραβείο θα αξιοποιηθεί για την επικοινωνία όλων των δράσεων του Ιουνίου.

Το παρακάτω κείμενο περιγράφει το θέμα του διαγωνισμού :
«Κάθε βήμα έξω από το σπίτι σου, σε φέρνει σ’ ένα μέρος που μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους και ζώα, σ’ ένα μεγάλο σπίτι, την πόλη που ζεις. Οι δρόμοι της, τα πάρκα, οι πλατείες, τα κτήρια και η φύση της, είναι το μέρος που ξετυλίγεις τη δράση σου, το παιχνίδι σου, τις ανάγκες σου. Τι χρώμα έχει η πόλη σου; Έχει τοίχους καθαρούς και πράσινα πάρκα; Διαθέτει χώρους για τα άτομα με αναπηρίες, για ποδήλατα, για μουσική αναψυχή, για βόλτες, για τρέξιμο, για ξάπλες, για ζωάκια, για να παρατηρήσεις το ηλιοβασίλεμα και να καθίσεις να συνομιλήσεις με συνανθρώπους σου; Ονειρέψου μία πόλη, όπως τη θέλεις, και μετά κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα με τη στάση σου και τη δράση σου. Η πόλη όταν την αγαπήσεις, θα στο ανταποδώσει… Όταν τη σεβαστείς, όταν τη διατηρείς καθαρή, όταν φυτέψεις δέντρα και λουλούδια στα παρτέρια της, όταν αφήσεις χώρο για αναπηρικά αμαξίδια, όταν φροντίσεις να μην υπάρχουν αδέσποτα ζώα, είναι μια πόλη ανθρώπινη… η δική σου… Και η πόλη θα σ’ ακολουθεί για να σου δώσει χώρο για να ζεις τις μικρές και μεγάλες Περιπέτειες της καθημερινότητάς σου.»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s