Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας – εκπαιδευτική παρέμβαση από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσ/νίκης

tooth-1213720_960_720Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσ/νίκης, πραγματοποίησε και φέτος πρόγραμμα Αγωγής Υγείας – εκπαιδευτική παρεμβάση στο σχολείο μας.

Σκοπός των αναφερόμενης δράσης είναι η  πρόληψη νοσημάτων, αλλά και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα δημόσιας υγείας με την  απόκτηση γνώσεων, εμπειριών αλλά και την υιοθέτηση σωστών και υγιεινών συμπεριφορών, μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους- βιωματική μάθηση.

Υλοποιήθηκε πρόγραμμα Στοματικής Υγιεινής με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της στοματικής υγείας των μαθητών.

Τα παιδιά παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν παρακολουθώντας πρόγραμμα Αγωγής Υγείας από την Επισκέπτρια Υγείας του τμήματος,  με βιωματικές διαδικασίες και εκτίμησαν τη σημασία της στοματικής υγιεινής και της φροντίδας του στόματός τους.

Ταυτόχρονα υλοποιήθηκε πρόγραμμα ανίχνευσης οφθαλμολογικών προβλημάτων,  με την πραγματοποίηση ελέγχου οπτικής οξύτητας   από οφθαλμίατρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s